/Εκδηλώσεις θεσμοί

Εκδηλώσεις θεσμοί

Αποκορύφωμα της πολιτιστικής δράσης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. είναι η θεσμοθετημένη πλέον διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο. Στη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων η επιχείρηση φιλοξενεί στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου, χωρητικότητας 2.200 θέσεων, αλλά και στο Λουδία σημαντικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Μέσα στα τόσο χρόνια λειτουργίας της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. παρουσιάστηκαν δεκάδες παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών, κωμωδιών, ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργασία με σημαντικούς μουσικούς και τραγουδιστές. Στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης είναι ο πολιτισμός και η υποστήριξη των καλλιτεχνών.
Εκδηλώσεις Πολύμορφης Έκφρασης (Δ.Ε. Γιαννιτσών)
Από τις 6 ως τις 13 Σεπτεμβρίου στην διάρκεια της Εμποροπανήγυρης, η ΔΗΚΕΠΑΠ διοργανώνει τις Εκδηλώσεις Πολύμορφης Έκφρασης στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου της πόλης των Γιαννιτσών. Με την ευκαιρία αυτή όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Πέλλας, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να στήσουν ένα παραδοσιακό γλέντι. Όργανα παραδοσιακής μουσικής στήνονται στο χώρο της σκηνής του Ανοιχτού Θεάτρου και χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων αναβιώνουν έθιμα στήνοντας γέφυρες ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν φεστιβαλικό χαρακτήρα και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.
Τοπικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις (σε όλες τις Δ.Ε.)
Ένας από τους βασικούς στόχους, ο οποίος προσδιορίζεται από το ίδιο καταστατικό της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. αποτελεί η συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς. Αυτό βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι μόνο μέσα από την συνεργασία και αναζήτηση ενός κοινού στόχου επιτυγχάνεται η ανάπτυξη. Έτσι, από τη μια συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και  των παραδόσεών μας και από την άλλη ενισχύει δράσεις σε οικισμούς και χωριά, παρέχοντας τους ευκαιρίες ανάπτυξης. Στην διάρκεια του χειμώνα σε κάθε χωριό και κοινότητα του δήμου αναβιώνουν τοπικά πανηγύρια με στόχο των εορτασμό των πολιούχων αγίων κάθε περιοχής.rolex datejust mens m126301 0002 rolex calibre 2836 2813 hands and markers automatic for sale light-weight plus the design on the relationship connected with abnormal, showing this action on the three-dimensional design.tw rolex day date mens 128345 36mm rose gold tone rose gold dial is well known the accuracy of the time.

Χορωδιακή Συνάντηση (Δ.Ε. Γιαννιτσών και Δ.Ε. Μεγ. Αλεξάνδρου)
Έχει πλέον καθιερωθεί και πρόκειται για θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, αφού συμμετέχουν σ’ αυτή χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και ορχήστρες υψηλού επιπέδου, όπως η Κρατική. Από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο διοργανώνονται τον Οκτώβριο χορωδιακές συναντήσεις και συναντήσεις ορχηστρών από ωδεία άλλων πόλεων πολλές φορές με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο και από κάθε γωνιά της χώρας μουσικοί και μαέστροι υψηλού επιπέδου παρουσιάζουν τη δουλειά και τη γνώση τους και προσφέρουν εξαιρετικά μουσικά ακούσματα στους εκατοντάδες θεατές.
Εαρινό Φεστιβάλ (Καλωσόρισμα της Άνοιξης)
Θεσμός που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στην αρχή της άνοιξης παράλληλα με την Ανθοέκθεση που γίνεται στα Γιαννιτσά υπό την αιγίδα του Δήμου. Στην διάρκεια αυτών των ημερών, η επιχείρηση πραγματοποιεί φεστιβάλ με χορούς και τραγούδια, πολύ μουσική και συμμετοχή πολλών τοπικών καλλιτεχνών.