/Ετήσιες εκδηλώσεις

Ετήσιες εκδηλώσεις

Γιορτή Γραμμάτων (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ)
Σε συνεργασία με την δημοτική βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές ενότητες, για την αξία και προσφορά του βιβλίου, την σημαντικότητα καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας και την ενημέρωση και προβολή νέων στοιχείων που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία κάθε περιοχής και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Οι εκδηλώσεις συνδυάζονται με την φιλοξενία και παρουσίαση βιβλίων τοπικών συγγραφέων, ομιλίες συγγραφέων από την υπόλοιπη Ελλάδα και ημερίδες με θέμα τον αναλφαβητισμό και την δυνατότητα προσφοράς καλύτερης παιδείας στα παιδιά. Σε συνεργασία με το προσωπικό όλων των σχολικών βαθμίδων της εκπαίδευσης πραγματοποιούνται κοινές παρουσίες στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών.
Δρώμενα την Τσικνοπέμπτη  (ΑΠΟΚΡΙΑ)
Η πολυσυλλεκτικότητα των κατοίκων του δήμου Πέλλας και ο πολιτισμικός χαρακτήρας κάθε Δημοτικής Ενότητας της περιοχής δίνει την ευκαιρία αναβίωσης σημαντικών εθίμων στην διάρκεια της αποκριάς. Σε συνεργασία με κάθε τοπικό πολιτιστικό σύλλογο διοργανώνονται εκδηλώσεις εορτασμού της Τσικνοπέμπτης με παραδοσιακή παρουσίαση που περιλαμβάνουν δρώμενα της ημέρας από την ελληνική ιστορία, έκθεση και προβολή παραδοσιακών εδεσμάτων και παραδοσιακών φορεσιών.
Εκδηλώσεις Αποκριάς (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ – ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)superior quality is the characteristic of rolex replica audemars piguet royal oak offshore.variations of Verwisselbare accu mod gebruiken voor vapen for sale could very well meet up unique demands.

Σε συνδυασμό με την ιστορία κάθε περιοχής στην Κρύα Βρύση διοργανώνονται αποκριάτικες εκδηλώσεις με την συμμετοχή τοπικών συλλόγων και νεολαίας. Πραγματοποιείται παρέλαση αρμάτων και μασκαράδων, ενώ σε κάθε ενότητα παρουσιάζονται σε όλη τη διάρκεια της αποκριάς, παιχνίδια, διαγωνισμοί, μουσικές βραδιές, τοπικό γλέντι και τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Στην πρωτεύουσα του δήμου, αλλά και σε κάθε ενότητα αναβιώνει το έθιμο για το πέταγμα του χαρταετού, μαζί με τα παραδοσιακά εδέσματα και τις εορταστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ημέρα.
Φεστιβάλ Bαλκανικής Mουσικής και χορού (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)
Μέσα σε ένα πνεύμα φιλίας και πολιτιστικών ανταλλαγών με τους γειτονικούς λαούς, προγραμματίζονται κάθε Φθινόπωρο τριήμερα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά τα πολιτισμικά προϊόντα των άλλων λαών. Οι εκδηλώσεις γίνονται με στόχο την σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα σε γειτονικούς λαούς, αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών ανάμεσα σε χώρες με τα ίδια μουσικά ακούσματα.
Πολιτιστικό Καλοκαίρι (ΙΟΥΝΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)
Οι εκδηλώσεις «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» του καλοκαιριού αποτελούν θεσμό χρόνων για την ΔΗΚΕΠΑΠ. Στόχος της επιχείρησης είναι η διοργάνωση θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την περιοχή του δήμου Πέλλας, ώστε οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα με πανελλήνια εμβέλεια. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται στις δημοτικές ενότητες του δήμου πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, φολκλορικά συγκροτήματα, παρουσιάσεις τοπικών καλλιτεχνών.