/«Ημέρα Αγάπης για την Τρίτη Ηλικία» από το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Πέλλας

«Ημέρα Αγάπης για την Τρίτη Ηλικία» από το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Πέλλας

Εκδήλωση που είχε στόχο να προσφέρει χαρά, αλληλεγγύη και αγάπη σε 60 μοναχικά ηλικιωμένα άτομα που εξυπηρετούνται από τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» (ΒΣΣ), πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου, στο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Γιαννιτσών, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Σε ένα εορταστικό περιβάλλον και με την συνοδεία πιάνου από την καθηγήτρια του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, Μαρίας Ρούσση, παρατέθηκε γεύμα και δόθηκαν δέματα με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης στα άτομα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την φροντίδα μας, ειδικά αυτές τις εορταστικές μέρες. (Τα δέματα ήταν μια προσφορά των σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος»). Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση των ηλικιωμένων ατόμων έγινε με λεωφορεία του Δήμου Πέλλας και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του προγράμματος «ΒΣΣ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους «καλές γιορτές και χρόνια πολλά», επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε γιατί «όλοι πρέπει να νοιώσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα των εορτών».

Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Αθανάσιος Επιτροπάκης με την σειρά του ευχήθηκε σε όλους «καλά Χριστούγεννα», προσθέτοντας: «Κάνουμε ότι καλύτερο για να είναι όλοι οι συνδημότες μας ικανοποιημένοι αυτές τις μέρες και για να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι», η δράση αυτή -που φέρει την ονομασία «Ημέρα Αγάπης για την Τρίτη Ηλικία»- θα καθιερωθεί και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κάθε Χριστούγεννα.

Από το Γραφείο Τύπου