/Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. συμμετέχει στις Ψηφιακές Δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. συμμετέχει στις Ψηφιακές Δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας

Στις Ψηφιακές Δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, με τίτλο «Μουσεία για την Ισότητα, Ποικιλομορφία & Κοινωνική Συνοχή», που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, συμμετέχει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Συγκεκριμένα, στις Δράσεις αυτές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, την Δευτέρα 18 Μαϊου, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. συμμετέχει ως εξής:

-«Ένα Ταξίδι στους Ήχους της Μεσογείου»: Ρεσιτάλ κιθάρας από τον σολίστα κιθάρας, μουσικολόγο και Διευθυντή του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Δρ. Ιωάννη Ανδρόνογλου, με έργα του ιδίου και των I. Albeniz και C. Domeniconi.

-«Ιστορίες του Μουσείου πλασμένες με πηλό»: Το Εργαστήρι Κεραμικής του ΚΔΑΠ-ΑμΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με επικεφαλής την Κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου, παρουσιάζει, μέσα από φωτογραφικό υλικό, δράσεις και εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, εμπνευσμένα από τα εκθέματα και την ιστορία της Αρχαίας Πέλλας.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των ίδιων Δράσεων, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Δρ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, παρουσιάζει και σχολιάζει επιλεγμένα αντικείμενα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας («Το Μουσείο χτυπά την πόρτα σας!»).

Όλες οι Δράσεις θα είναι προσβάσιμες μέσω του διαδικτυακού καναλιού στο YouToube: Pella- museum.gr

Από το Γραφείο Τύπου