/Η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Με δέος θρησκευτικό ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί την ”Ιφιγένεια η εν Ταύροις” ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, διανθισμένο με τραγικότητα και λυρισμό.

Με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικού επιτελείου ηθοποιών και εξαμελούς χορού η τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη και με τη δωρική μετάφραση του Γιώργου Ιωάννου έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου καταγράφοντας ρεκόρ θέασης, με 14.500 θεατές μέσα σε τρεις ημέρες!

Η παράσταση ”Ιφιγένεια η εν Ταύροις”, ενταγμένη στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021» των εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και του Δήμου Πέλλας, συνεχίζει την επιτυχημένη περιοδεία της στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 21:15, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.

Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης –που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – η τραγωδία του Ευριπίδη εξυμνεί το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. Οι πρωταγωνιστές και η Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της Αθηνάς αναδεικνύουν, με λιτό και ουσιαστικό τρόπο, τα νοήματα και τη γοητεία της ξεχωριστής αυτής τραγωδίας.

Πρωταγωνιστούν Λένα Παπαληγούρα (Ιφιγένεια), Μιχάλης Σαράντης (Ορέστης), Νίκος Ψαρράς (Θόας), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αγγελιοφόρος), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Πυλάδης), Κίττυ Παϊταζόγλου (κορυφαία χορού) και η Χάρις Αλεξίου (Αθηνά).

Χορός: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη και Αρετή Τίλη.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.
Mειωμένο: 15€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, παιδικό από 6- 12 ετών)
Προπώληση εισιτηρίων 15 ευρώ: Στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. (Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών), από Δευτέρα 23 έως και Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις ώρες από 9.00 π.μ. μέχρι 14.30 μ.μ.

https:// www.viva.gr /tickets/theater/periodeia/ifigeneia-i-en-tavris

Από το Γραφείο Τύπου