/Καλλιτεχνικά εργαστήρια

Καλλιτεχνικά εργαστήρια

Τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια ιδρύθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά το 1997 με σκοπό να διδάξουν τις εικαστικές τέχνες, να φέρουν σε επαφή την πόλη με την τοπική τέχνη, να μοιραστούν την αισθητική εμπειρία της τοπικής παράδοσης. Σήμερα, τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια αποτελούν ένα δημιουργικό καταφύγιο μιας συνήθως φορτικής καθημερινότητας.
Απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Πέλλας με ειδικά διαμορφωμένα, ολιγομελή τμήματα μαθητών και ενηλίκων. Οι τέχνες που διδάσκονται είναι η ζωγραφική, η κεραμική, η χαλκογραφία, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κοπτική ραπτική και πλέξιμο. Οι εκπαιδευτές, τοπικοί καλλιτέχνες με πολύχρονη εμπειρία έχουν μεταπλάσσει τα εργαστήρια σε φιλόξενες γωνιές τέχνης.
Το πέρας του καλλιτεχνικού έτους γιορτάζεται με την καθιερωμένη, ετήσια έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων τους εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Έργα τέχνης, αντίγραφα αρχαίων έργων, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα εκτίθενται στην ωραία αυτή γιορτή που μαρτυρά την υψηλή ποιότητα των μαθημάτων αλλά και τις δυνατότητες των εμπνευσμένων ερασιτεχνών, που παρακολουθούν τα μαθήματα. Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκινούν το μήνα Σεπτέμβριο.free shipping on all givenchyreplica.re givenchy outlet.thanks for visiting this site.

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Τηλ. Γραμματείας: 23820 24434