/Μήνυμα αλληλεγγύης από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών – Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία των σπουδαστών του

Μήνυμα αλληλεγγύης από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών – Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία των σπουδαστών του

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου η ετήσια συναυλία των σπουδαστών του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, στο Πνευματικό Κέντρο. Το κοινό του Δήμου Πέλλας, που αγκαλιάζει με θέρμη κάθε χρόνο τη συναυλία αυτή, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη των σπουδαστών του Ωδείου, τα νέα του τμήματα και να απολαύσει μελωδίες του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από το αντίτιμο της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, αναφέρθηκε στη μεταστέγαση του Ωδείου -πριν τέσσερα χρόνια- που βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξή του και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πορεία των μουσικών ιδρυμάτων της πόλης, αυτών του Ωδείου και του Μουσικού Σχολείου.

Στην φιλανθρωπική πρωτοβουλία του ωδείου, ως συνέχεια υποτροφιών που δόθηκαν σε μαθητές του Ειδικού Σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών για παρακολούθηση μαθημάτων μουσικής στο Ωδείο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Απόστολος Φάκκας στον χαιρετισμό του στην έναρξη της συναυλίας και υπενθύμισε ότι το Ωδείο συνεχίζει μία προσπάθεια που ξεκίνησε με την ενίσχυση των ΚΔΑΠ –μΕΑ πριν δύο χρόνια. Τόνισε ότι η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. λειτουργεί ως αρωγός σε προσπάθειες που ενισχύουν ευπαθείς ομάδες με αυξημένες ανάγκες και πως η άριστη συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο αντανακλάται στην κοινωνία.

Η Διευθύντρια του Ωδείου, Μάχη Κυπραίου, ευχαρίστησε το κοινό για την ανταπόκρισή του, τους σπουδαστές και τους καθηγητές που συνεργάστηκαν άψογα για τη συναυλία αυτή και τόνισε ότι το Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται τα προβλήματά της και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της, με σπουδαία αύξηση του αριθμού των σπουδαστών του που έφτασαν τους 300!

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο εκπροσώπησε η σύζυγος του Διευθυντή του Θανάση Σίσκου, Λένα Κουτζίνου, η οποία αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που σχολείου αυτού, στις αυξημένες ανάγκες του και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας.

Το δίπλωμα της παρέλαβε από τον κ. Φάκκα η σπουδάστρια της τάξης Βυζαντινής Μουσικής του Νίκου Χανουμίδη, Ευδοξία Βοσκίδου, με βαθμό «Άριστα 10 παμψηφεί» και έπαινο για την εξαιρετική της επίδοση στο πτυχίο της με βαθμό «Άριστα 10 παμψηφεί» η σπουδάστρια της τάξης πιάνου του Θεόφιλου Παπαδόπουλου, Μαρία Ιωάννου, από τον Δήμαρχο Πέλλας.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν επίσης οι Πατέρες Απόστολος και Ιωάννης, οι βουλευτές Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Καρασμάνης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γυριχίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπαλτζίδης και το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Κυριάκος Τσολακούδης.

Από το Γραφείο Τύπου