/Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών

Με τις ευχές όλων, με τον καθιερωμένο αγιασμό και με την παρουσία του δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου, του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολου Φάκκα, του προσωπικού, γονέων και μαθητών, ξεκίνησε επισήμως σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, η νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ, στα Γιαννιτσά (ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε από τον π. Δημήτριο Χ΄΄Καλλινικίδη, από την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος, ευχήθηκε σε όλους, εργαζόμενους, παιδιά και γονείς, καλή σχολική χρονιά. Στη συνέχεια υπογράμμισε την διαρκή προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την στήριξη του ΚΔΑΠ-μεΑ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της αίθουσας του Συλλόγου Παραπληγικών, που μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο Κέντρο και από φέτος έχουν μεταφερθεί σε δικό τους χώρο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ, Απόστολος Φάκκας, στον χαιρετισμό του ευχήθηκε με τη σειρά του σε όλους, εργαζόμενους, παιδιά και γονείς, καλή σχολική χρονιά και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού για την άριστη λειτουργία του ΚΔΑΠ-μεΑ, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή και η επιχείρηση με τους συνεργάτες της βρίσκονται συνεχώς κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους.

Ο υπεύθυνος Κοινωνικός Λειτουργός του ΚΔΑΠ-μεΑ Πρόδρομος Ασταρτζής, αναφέρθηκε στη δουλειά όλου του προσωπικού που γίνεται όλα τα χρόνια και ευχαρίστησε τον δημοτική αρχή Πέλλας αλλά και όλους όσοι είναι συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους, τον δήμο Πέλλας και την δημοτική επιχείρηση, καθώς και όλους τους εθελοντές και χορηγούς εξέφρασε, μαζί με τις ευχές του, ο εκπρόσωπος (πρώην πρόεδρος) του συλλόγου γονέων και φίλων του ΚΔΑΠ-μεΑ, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Από τις πιο επιτυχημένες δομές της Κεντρικής Μακεδονίας
Το Κέντρο δέχτηκε για φέτος και νέους μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο διάθεση για δημιουργία, επιστημονική υποστήριξη και στόχο την κοινωνική ένταξη των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της ΔΗΚΕΠΑΠ ανήκει στις πιο επιτυχημένες από άποψη λειτουργίας και παροχών, δομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Φιλοξενεί καθημερινά 37 παιδιά με προβλήματα νοητικής και κινητικής υστέρησης.

Το ΚΔΑΠ-μεΑ ξεκίνησε την λειτουργία του το 1998 και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αγάπη όλου του κοινωνικού συνόλου του δήμου Πέλλας.

Από το Γραφείο Τύπου