/Πολύπλευρη η δράση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας

Πολύπλευρη η δράση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας

Οι εγγραφές είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται καθημερινά

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας (Φ.Ο.Δ.Π.) είναι νεοσύστατη Δημοτική Φιλαρμονική, «Καλλικρατικών» προδιαγραφών και απαρτίζεται από νέους και νέες άνω των 9 ετών.

Συστάθηκε και λειτουργεί από το 2012 στον Δήμο Πέλλας, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας, με Αρχιμουσικό την Ολυμπία Ξανθοπούλου. Εδρεύει στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, όπου βρίσκεται η αίθουσα διδασκαλίας της Φιλαρμονικής, στην οποία πραγματοποιούνται τα μαθήματα Θεωρίας Μουσικής, Μουσικών Οργάνων, καθώς και οι πρόβες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δραστηριοποιείται εντός των ορίων του Δήμου Πέλλας, συμμετέχοντας στις καθιερωμένες παρελάσεις, λιτανείες, αποδόσεις τιμών, φιλανθρωπικές συναυλίες, έναρξη αθλητικών διοργανώσεων, εαρινές-θερινές και Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, στα μουσικά σεργιάνια στους δρόμους της πόλης, σε συμπράξεις με άλλα μουσικά σύνολα και χορωδίες και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη, έκφραση και ψυχαγωγία των πολιτών του Δήμου Πέλλας.

Η Φ.Ο.Δ.Π έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, όπως: Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Σίνδου, Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Πρεβέζης, Brass Festival στη Μονή Λαζαριστών, Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος, Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Παιονίας, Φεστιβάλ κινηματογραφικής λέσχης Κατερίνης, Φεστιβάλ Λαϊκής παράδοσης & πολιτισμού κ.α. κι έχει συμπράξει με τις Ορχήστρες του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Σερρών, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Δοξάτου Δράμας, του Δήμου Σκύδρας, του Δήμου Μακρυγιάλου, της Γερμανικής Ορχήστρας Verbands Jugendorghester Hoghrein, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος και της Ορχήστρας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας είναι: Τρομπέτα, Σαξόφωνο, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Τρομπόνι, Αλτικόρνο, Ευφώνιο, Τούμπα, Κρουστά.

Στη Φ.Ο.Δ.Π. οι εγγραφές είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται καθημερινά με επικοινωνία στο τηλέφωνο 6938873355 της Αρχιμουσικού Ολυμπίας Ξανθοπούλου. Τα μαθήματα και οι πρόβες, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην αίθουσα της Φιλαρμονικής (ισόγειο Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών).

 

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Έλα κι εσύ
Γράψου και μάθε δωρεάν ένα από τα παρακάτω μουσικά όργανα:
Τρομπέτα – Σαξόφωνο – Φλάουτο -Κλαρινέτο
Τρομπόνι – Αλτικόρνο – Ευφώνιο -Τούμπα – Κρουστά
Για πληροφορίες & εγγραφές:

Καθημερινά στο τηλέφωνο 6938873355

Στην αίθουσα της Φιλαρμονικής μας που βρίσκεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Αρχιμουσικός: Ξανθοπούλου Ολυμπία

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ενημερωτικό έντυπο.

Από το Γραφείο Τύπου