/Σε νέες ημερομηνίες η παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες» – 5 & 6 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Σε νέες ημερομηνίες η παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες» – 5 & 6 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Σε αλλαγή των ημερομηνιών της θεατρικής παράστασης «Ανθισμένες Μανόλιες» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Θεατρικές Πινελιές», σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας.

Μετά την αναβολή της συναυλίας των ΠΥΞ ΛΑΞ που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου, έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί μια ημερομηνία που να βολεύει και τις δύο πλευρές. Η ημερομηνία αυτή ήταν τελικά η 30η Αυγούστου, ημέρα που οι «Θεατρικές Πινελιές» θα ανέβαζαν την δική τους παράσταση. Μετά από επικοινωνία λοιπόν του Δήμου Πέλλας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. με τον ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ., αποφασίστηκε οι «Ανθισμένες Μανόλιες» να “ανέβουν” στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Θεατρικές Πινελιές» έχει ως εξής:

“Με τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στο θέμα της ασφάλειας του κορωνοϊού να τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, και στα πλαίσια της ανάγκης για καλή συνεργασία με όλους τους φορείς που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις στο Δήμο Πέλλας, ο σύλλογός μας αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση για παραχώρηση της ημερομηνίας μας (Κυριακή 30 Αυγούστου 2020) στην εταιρία παραγωγής προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναυλία των «Πυξ Λαξ». Στόχος μας είναι η διευκόλυνση του αγαπημένου συγκροτήματος γι’ αυτό και η πρότασή τους μας βρήκε θετικούς.

Για αυτόν τον λόγο η παράστασή μας “Ανθισμένες Μανόλιες’’ του Robert Harling μεταφέρεται στις παρακάτω ημερομηνίες: Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών και ώρα 21:15. Γενική Είσοδος 5,00€.

Όλοι όσοι έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήρια θα ενημερωθούν άμεσα για την ανταλλαγή τους από τα σημεία που έχουν αγοραστεί.

Ζητάμε την κατανόησή σας και, καιρού και κορωνοϊού επιτρέποντος, σας περιμένουμε στο νέο μας ραντεβού.

Σεβόμαστε και τηρούμε τα μέτρα για να μένουμε ασφαλείς.”

«ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ»: “Ανθισμένες Μανόλιες” στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ» σας παρουσιάζουν τη βραβευμένη δραματική κωμωδία του Robert Harling «ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ» σε Σκηνοθεσία Γιάννη Κετίκογλου το Σάββατο 05 & την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών και Ώρα 21:15. Γενική Είσοδος 5,00€ (Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών)

Προπώληση: Γραφεία Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, Βιβλιοπωλείο ΓΡΑΦΗ, Καφέ ΕΠΟΧΕΣ 2 GO, Barber Shop “SIR FANIS”

Το ταμείο ανήμερα θα ανοίξει στις 18:30.Κατά την είσοδο/έξοδο οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα ενώ εντός του χώρου θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Απόδοση Κειμένου: Robert Harling
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κετίκογλου
Σκηνογραφία: Σοφία Πεχλιβανίδου
Ενδυματολογία: Μάγδα Καραβάτση
Make Up Artists: Αντωνία Ατματζίδου
Κομμώσεις: Λίτσα Σμήλιου – Κατερίνα Πατσίδου – Ντίνα Σαββίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καπαγιάρογλου
Ηχοληψία – Ηχογραφήσεις: Μπάμπης Καραβίδας – Αντώνης Τσαλικίδης
Δημιουργικό/Σχεδίαση: Βασίλης Σάμπος
Βίντεο/Μοντάζ: Σταύρος Κουτσοκώστας
Φωτογραφία: Χάρης Κουτσοκώστας

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):
Ανέλ Ντυπουί | ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
Τρούβυ Τζόουνς | ΣΑΡΑΝΤΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ
Κλαίρη Μπλέτσερ | ΕΛΣΑ ΤΟΥΛΚΕΡΙΔΟΥ
Σέλμπυ Ήτεντον-Λάτσερι | ΜΑΓΔΑ ΚΑΡΑΒΑΤΣΗ
Μαλύν Ήτεντον | ΒΙΒΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Γουίζερ Μπουρντώ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΠΑΤΩΡΗ
Άντζυ Γουίλιαμς | ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

Υπόθεση

Πυροβολισμοί, περίεργοι σύζυγοι μπλεγμένοι σε ύποπτες ιστορίες, γάμοι σε τόνους του ροζ, σκυλιά με τσακισμένα νεύρα, δηλητηριώδεις ατάκες, αλλά και πολλή αγάπη. Όλα αυτά μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό κομμωτήριο στη Λουιζιάνα, στο Νότο της Αμερικής, που είναι ο τόπος συνάντησης έξι πολύ διαφορετικών γυναικών. Της πληθωρικής ιδιοκτήτριας Τρούβυ, της οποίας ο γάμος περνάει κρίση, της εκκεντρικής Γουίζερ, που έχει μια σχέση αγάπης – μίσους με την πλούσια χήρα Κλαιρ, της νεόφερτης και μυστηριώδους Ανέλ, της οικογενειάρχισσας Μαλύν και της κόρης της Σέλμπυ. Οι γυναίκες αυτές κοντράρονται, κουτσομπολεύουν, τσακώνονται, τα ξαναβρίσκουν, μα πάνω απ’ όλα αγαπιούνται και αλληλοστηρίζονται στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής.

Ο συγγραφέας

Ο Robert Harling, γεννήθηκε το 1951 στο Dothan, Alabama. Είναι ηθοποιός και συγγραφέας. Μετά τον θάνατο της αδελφής του Susan, το 1985 από διαβήτη, έγραψε μία σύντομη ιστορία την οποία μετέτρεψε σε θεατρικό έργο, το “Steel Magnolias” («Ανθισμένες Μανόλιες») που ανέβηκε στο Broadway. Εξαιτίας της μεγάλης του επιτυχίας, μεταφράστηκε σε δεκαεπτά γλώσσες. Ο ίδιος έγραψε και το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς του θεατρικού έργου το 1989.

Με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων των Γιαννιτσών.