/Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες της ΔΗΚΕΠΑΠ με το Εργαστήριο Κεραμικής, συνεργάζεται σε διάφορες δράσεις με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Έτσι και φέτος ωφελούμενοι του ΚΔΑΠΜΕΑ και η εκπαιδεύτριά τους κεραμίστρια κ. Αγγελική Παπαδοπούλου παραβρέθηκαν καλεσμένοι του Μουσείου που συμμετείχε στον φετινό εορτασμό των ΕΗΠΚ (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες από το Κέντρο ξεναγήθηκαν και πήραν μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους». Με ένα θερμό χαιρετισμό η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Πέλλας κ. Μπεττίνα Τσιγαρίδα, τόνισε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας κατασκευάστηκε με ράμπες εξωτερικά και εσωτερικά για να δώσει πρόσβαση σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, ήταν και παραμένει ανοιχτό σε όλους τους ανθρώπους. Τόνισε την συνεργασία με το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών, επισημαίνοντας ότι το Μουσείο συνεχίζει να δουλεύει προς την κατεύθυνση να είναι προσιτό, προσβάσιμο και ανοιχτό προς όλους.

Η κεραμίστρια του ΚΔΑΠΜΕΑ κ. Αγγελική Παπαδοπούλου ευχαρίστησε την κ. Τσιγαρίδα και κ. Ζηλίδου για την συνεργασία, την ξενάγηση και την φροντίδα της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική, ιδιαίτερα για τα παιδιά, σχέση του Εργαστηρίου Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, μέσα από εκπαιδευτικές ξεναγήσεις αλλά και συμμετοχή σε δράσεις Κεραμικής μέσα από διάφορα προγράμματα Πολιτισμού.

Η Κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως «το κέρδος για τους νέους του ΚΔΑΠΜΕΑ είναι πολλαπλό. Η οικειότητα που αποκτούν με τον χώρο, τα εκθέματα και τους ανθρώπους του Μουσείου είναι σημαντικό κομμάτι εκπαίδευσης. Η Ιστορία της Πέλλας και το Αρχαιολογικό της Μουσείο, αποτελούν θησαυρό γνώσης δημιουργίας και έμπνευσης για τα κεραμικά έργα των νέων του κέντρου, με τα οποία συμμετείχαν εκτός των άλλων αυτή την χρονιά στο Matres Earth Week στην Ιταλία. Το Μουσείο Πέλλας και όλοι οι άνθρωποί του συμβάλουν στην συμβάλλουν στην τόνωση του αισθήματος των νέων του Κέντρου για το συν- ανήκειν».

Από το Γραφείο Τύπου