/Το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών σε πανελλήνια έκθεση Ζωγραφικής στην Πάτρα

Το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών σε πανελλήνια έκθεση Ζωγραφικής στην Πάτρα

Με έναν πίνακα γεμάτο χρώματα και όνειρα, συμμετείχαν οι μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες από όλη τη χώρα.

Η Πανελλήνια Έκθεση οργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πάτρας και τον Κοινωνικό Οργανισμό και φυσικά το ΚΔΑΠΜΕΑ Πάτρας «Άμπετ Χασμάν», που ανέλαβε όλη τη διοργάνωση.

Το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών και το καλλιτεχνικό του τμήμα, με υπεύθυνη την εκπαιδεύτρια Αναστασία Σέμου, συμμετείχε με ιδιαίτερη χαρά στην έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τα πανιά της φαντασίας». Το έργο με το οποίο συμμετείχαν μαθητές του Κέντρου φτιάχτηκε με ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά και με την τεχνική του κολάζ όπου χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια ανακυκλώσιμου χαρτιού και ύφασμα.

Ο πίνακας των παιδιών είχε τον τίτλο «Ψηφιδωτό Ονείρων» και περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο τι ονειρεύονται να κάνουν σε έναν κόσμο που η αναπηρία τους φαίνεται εμπόδιο. Ένα ψηφιδωτό ονείρων, παιδικών επιθυμιών, κρυμμένων καλά στις ψυχές τους.

Την έκθεση, που διήρκεσε ένα μήνα και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, εγκαινίασε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και επεσήμανε πόσο σημαντικές είναι οι δομές ΚΔΑΠΜΕΑ με ουσιαστικά αποτελέσματα για τα άτομα με αναπηρίες. «Η έκθεση αυτή αναδεικνύει πολύπλευρα τις δυνατότητες των παιδιών και ο θεσμός πρέπει να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα», τόνισε, προσθέτοντας: «Η εκπαίδευση, η δημιουργική απασχόληση, το θέατρο και οι τέχνες αναπτύσσουν ιδιαίτερα τις δεξιότητες των παιδιών με αναπηρία».

Ο πίνακας ζωγραφικής των μαθητών του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών κοσμεί από τα τέλη Μαΐου ένα από τα δημόσια κτίρια του δήμου Πάτρας.

Από το Γραφείο Τύπου