/Ημερίδα για την άνοια και τη νόσο Alzheimer στα Γιαννιτσά

Ημερίδα για την άνοια και τη νόσο Alzheimer στα Γιαννιτσά

Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. H 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer. Η Παγκόσμια Ημέρα προσφέρει μια ευκαιρία να ενημερωθούμε σχετικά με την άνοια, μια ασθένεια που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθώς περνούν τα χρόνια.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Alzheimer και της υλοποίησης της πράξης ΕΣΠΑ 2014-2020 «Βελτίωση της πρόσβασης σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης των Γιαννιτσών – Δράσεις για υγιή γήρανση», η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος “6-Κεντρική Μακεδονία, Άξονας: ΑΞ09Β-Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της Φτώχειας – ΕΚΤ” θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer και την άνοια από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών στην πόλη των Γιαννιτσών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/09/19 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Χρήστου Χατζηδημητρίου 103).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και λοιπών επαγγελματιών υγείας) των ΚΑΠΗ των Γιαννιτσών καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής (ηλικιωμένων, περιθαλπόντων ατόμων με άνοια κ.α.) για τη νόσο καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για προληπτική εξέταση μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΠΗ των Γιαννιτσών τους επόμενους μήνες.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες από Καθηγητές του Α.Π.Θ. :

Η διάγνωση και αντιμετώπιση της Άνοιας, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα. Μάγδα Τσολάκη
Νοητικές διαταραχές μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Τέγος
Νοητικές και ψυχολογικές διαταραχές στην Σκλήρυνση κατά πλάκας, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη
Νοητικές διαταραχές στην Νόσο Parkinson, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ., κα Μαριάνθη Αρναούτογλου
Νοητικές διαταραχές στην Επιληψία, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάρθα Σπηλιώτη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Επικοινωνία
Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Αγία Ελένη», Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802
Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης», Κων/νου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 542 48, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 351453-5, Fax: 2310 351456
Web: www.alzheimer-hellas.gr, E-mail: [email protected]
Facebook: AlzheimerHellas, Υoutube: Alzheimer Hellas