/Λαμπερά τα εγκαίνια της «8ης Παραμυθούπολης» στα Γιαννιτσά!!!

Λαμπερά τα εγκαίνια της «8ης Παραμυθούπολης» στα Γιαννιτσά!!!

Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

«Πλημμύρισε» κόσμο και παιδικές φωνές το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο στα Γιαννιτσά, καθώς «άνοιξε τις πύλες της» η 8η Παραμυθούπολη του Δήμου Πέλλας, με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο, σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα αναπτυχθούν όλες αυτές τις ημέρες.

Κόσμος, παιδιά, ζωντανή μουσική, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα, χρώματα ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνέθεσαν το εορταστικό σκηνικό που έστησε η Δημοτική Αρχή για όγδοη συνεχή χρονιά φέτος, δίνοντας έναν διαφορετικό εορταστικό τόνο στην πόλη.

Μουσικά σχήματα, χορωδίες, θεατρικές ομάδες, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, μαθητές του Δήμου Πέλλας αλλά και από άλλες περιοχές, συμμετέχουν και φέτος στην κορυφαία διοργάνωση του Δήμου Πέλλας.

Ο Δήμαρχος Πέλλας
Την εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος καλωσόρισε, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστησε τους πολίτες που παραβρέθηκαν, αλλά και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της όμορφης Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

«Συνεπείς στο ραντεβού μας εγκαινιάζουμε και φέτος την μεγαλύτερη γιορτή του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Στάμκος, προσθέτοντας:

«Όλοι οι μικροί μας φίλοι, αλλά και όσοι νιώθουμε ακόμα μικροί, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να δημιουργήσουν και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη γιορτή που έχει στηθεί στον πεζόδρομο για 23 ημέρες. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα προβλήματα και ας δώσουμε λίγο χώρο στην ξεγνοιασιά. Ας χτυπήσουμε την πόρτα του γείτονα, του αδύναμου συνδημότη που μας χρειάζεται και ας προσφέρουμε απλόχερα την βοήθεια και την συμπαράστασή μας. Προσπαθήσαμε, τα Γιαννιτσά αλλά και κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα να στολιστεί και να έχει το δικό της γιορτινό χρώμα. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, τους μαθητές των σχολείων και τους δασκάλους τους, που στόλισαν με δικές τους κατασκευές τα δεντράκια του πεζόδρομου, τους συλλόγους, τους εθελοντές, τους εκθέτες που συμμετέχουν στην Παραμυθούπολη, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που στόλισαν τα μαγαζιά τους και έδωσαν ένα Χριστουγεννιάτικο τόνο στην πόλη. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον Δήμο και όλους τους εργαζόμενους που εργάστηκαν αδιάκοπα για να έχουμε σήμερα αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Ας γιορτάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα και ας έχουμε ελπίδα στην καρδιά μας να είναι τα επόμενα καλύτερα. Εύχομαι από καρδιάς καλά Χριστούγεννα και ο καινούριος χρόνος να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί περισσότερο. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία σε όλο τον κόσμο».

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν επίσης το άρμα του Αϊ Βασίλη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεσταριωτών “Γκόνος Γιώτας”, η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πέλλας, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, η σχολή χορού του Β. Βαρσαμά.

Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο ουρανός «έλαμψε» από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έδωσαν μια ξεχωριστή εορταστική νότα σε ολόκληρη την πόλη των Γιαννιτσών.

Η προγραμματισμένη συναυλία με τους JONNY DEEP AND THE &BANDANAS αναβλήθηκε λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Η 8η Παραμυθούπολη θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι στις 22.00 το βράδυ.

Πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα ομορφύνουν και φέτος το εορταστικό σκηνικό που έχει στηθεί στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Μέχρι και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 8ης Παραμυθούπολης έχει ως εξής:

-Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: 6.00μ.μ.: 4ο Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι- Χαμένου Θησαυρού στην Παραμυθούπολη

Τμήμα Στίβου & Βόλεϊ – Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών

Τα παιδιά θα πρέπει να ψάξουν μέσα στον χώρο της Παραμυθούπολης και στη γύρω περιοχή, για να βρουν τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο σεντούκι του χαμένου θησαυρού. Ντυθείτε ζεστά, φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια, και ελάτε να ψάξουμε όλοι μαζί

-Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου- 7.30 μ.μ.: «Η Φρικαντέλα και οι φίλες της»

Το Κ.Ξ.Γ. ΟΡΟΣΗΜΟ παρουσιάζει μία πολυπολιτισμική διασκευή του γνωστού παραμυθιού σε μικρούς και μεγάλους.

-Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου- 7.00 μ.μ.: «Νότες Χριστουγέννων»

  • Χορωδία ενηλίκων Αγ. Κων/νου και Ελένης Γιαννιτσών
  • Χορωδία ενηλίκων φιλοπρόοδου επιμορφωτικού συλλόγου (ΦΕΣ) Καλής
  • Χορωδία ενηλίκων Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών
  • Χορωδία ενηλίκων Δήμου Θερμαϊκού
  • Μουσικό σύνολο και παιδική χορωδία από τα Μουσικά Βήματα Γιαννιτσών.

Στις 22, 23, 24, 29, 30 & 31 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ 29 δίνει την δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους(και όχι μόνο), να στείλουν γράμμα στον Αι-Βασιλη με ένα ταχυδρομικό περιστέρι!

Στην Παραμυθούπολη στο πεζόδρομο!!!

Καθημερινά στο σπιτάκι της ¨ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ¨ θα μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας σε Φάρμακα –Παιχνίδια –Τρόφιμα.

Από το Γραφείο Τύπου