/Λαμπερά τα εγκαίνια της «9ης Παραμυθούπολης» στα Γιαννιτσά!!!

Λαμπερά τα εγκαίνια της «9ης Παραμυθούπολης» στα Γιαννιτσά!!!

– Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Σε απόλυτα Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς εισήλθε πλέον η πόλη των Γιαννιτσών, η οποία «πλημμύρισε» από κόσμο και παιδικές φωνές το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο, καθώς «άνοιξε τις πύλες της» η 9η Παραμυθούπολη του Δήμου Πέλλας, με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο, σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα αναπτυχθούν όλες αυτές τις ημέρες.

Κόσμος, παιδιά, ζωντανή μουσική, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα, χρώματα ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνέθεσαν το εορταστικό σκηνικό που έστησε η Δημοτική Αρχή για ένατη συνεχή χρονιά φέτος, δίνοντας έναν διαφορετικό εορταστικό τόνο στην πόλη.

Μουσικά σχήματα, χορωδίες, θεατρικές ομάδες, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, μαθητές του Δήμου Πέλλας αλλά και από άλλες περιοχές, θα συμμετέχουν και φέτος στην κορυφαία διοργάνωση του Δήμου Πέλλας που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμαρχος Πέλλας
Την εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος καλωσόρισε, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστησε τους πολίτες που παραβρέθηκαν, αλλά και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της όμορφης Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

«Συνεπείς στο ραντεβού μας, έχουμε ετοιμάσει για 9η συνεχή χρονιά το πιο γιορτινό σκηνικό για μικρούς αλλά και για μεγάλους», τόνισε ο κ. Στάμκος, προσθέτοντας: «Το 2011, όταν πρωτοξεκίνησε η Παραμυθούπολη, ευχόμουνα να γίνει θεσμός και σας καλούσα όλους να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας. Ε, αυτό έγινε και σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία σας.

Φίλες και φίλοι, ας βάλουμε στην άκρη τα προβλήματα και το άγχος που μας δημιουργούν και ας αφεθούμε στη Μαγεία των Χριστουγέννων. Ας γίνουμε κι εμείς παιδιά, όσο αυτό είναι δυνατόν. Χριστούγεννα όμως σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη. Ας σταθούμε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Ας προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη μας. Για 30 μέρες το Σπιτάκι της Αλληλεγγύης θα συγκεντρώνει τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης. Ας προσφέρουμε όλοι, ότι μπορούμε», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν επίσης το άρμα του Αϊ Βασίλη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεσταριωτών “Γκόνος Γιώτας”, η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πέλλας, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών και η «Αθλοκίνηση» & Studio Γυμναστικής «Βαρσαμά».

Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο ουρανός «έλαμψε» από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έδωσαν μια ξεχωριστή εορταστική νότα σε ολόκληρη την πόλη των Γιαννιτσών.

Η προγραμματισμένη συναυλία με τους Bliss ξεσήκωσε όσους την παρακολούθησαν και ξεφάντωσαν μαζί τους σε ρυθμούς ποπ και rock n’ roll.

Η 9η Παραμυθούπολη θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι στις 22.00 το βράδυ.

Πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα ομορφύνουν και φέτος το εορταστικό σκηνικό που έχει στηθεί στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Μέχρι και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 9ης Παραμυθούπολης έχει ως εξής:

-Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 6.00 μ.μ., πεζόδρομος: Μουσικό- Θεατρική –Παράσταση με τον Κούλη Ξωτικούλη
-Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, 7.30 μ.μ. , πεζόδρομος: «Χριστουγεννιάτικα Τύμπανα», Modern Drums School- BAMBINO
-Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 11.30 π.μ., Σπίτι των Ξωτικών (Πολύκεντρο): Αφήγηση παραμυθιού « Ο ΠΑΡΦΕΣ» Της Σοφιάνας Παΐδούση
-Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 6.00 μ.μ., πεζόδρομος: Θεατρική Παράσταση με το έργο «Μια Φορά & ένα Καιρό»- Σενάριο – σκηνοθεσία Εσερμπόγλου Κορίνα- Θεατρική Ομάδα: Θεατρομπόμπιρες
-Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 12.00 το μεσημέρι, πεζόδρομος: Η Παιδική –Νεανική Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών στην 9η Παραμυθούπολη
-Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 7.00 μ.μ., πεζόδρομος: «Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα & Τραγούδια»
Συμμετέχουν οι Χορωδίες: Πολιτιστικού Συλλόγου “Παρθενών” Σιθωνίας Χαλκιδικής, Ι . Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σκύδρας, Πολιτιστικού Συλλόγου, “Οι Καππαδόκες” Ν. Μυλοτόπου, Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών .

Στις 8, 14, 15, 21, 22, 24, 29, 30 & 31 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ -29 δίνει την δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους(και όχι μόνο), να στείλουν γράμμα στον Αι-Βασιλη με ένα ταχυδρομικό περιστέρι! Στην Παραμυθούπολη στο πεζόδρομο!!!

Καθημερινά στο σπιτάκι της ¨ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ¨ θα μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας σε Φάρμακα –Παιχνίδια –Τρόφιμα.

Από το Γραφείο Τύπου