/9η Παραμυθούπολη στον πεζόδρομο Γιαννιτσών: Αξέχαστο παραδοσιακό live-πάρτι με την Banda Entopica την Τετάρτη το βράδυ!

9η Παραμυθούπολη στον πεζόδρομο Γιαννιτσών: Αξέχαστο παραδοσιακό live-πάρτι με την Banda Entopica την Τετάρτη το βράδυ!

Ένα αξέχαστο live-πάρτι υπόσχεται για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 7.30 το απόγευμα, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών η Banda Entopica. Παραδοσιακή μουσική, δυναμικά παιξίματα με έμφαση σε τραγούδια της βορείου Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού θα ξεσηκώσουν τους επισκέπτες της 9ης Παραμυθούπολης του δήμου Πέλλας.

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ.

Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας– είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως… διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη…

Την Banda Entopica αποτελούν οι:
Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή, Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο, Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν και Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά

Teaser video απ' το Balkan Fest '19 κι έπεται συνέχεια… Stay tuned!Οι Banda Entopica ξεκίνησαν ως μια μπάντα δρόμου, έχοντας ως αφετηρία τ' ακούσματα κυρίως της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων…Φίλιππος Φασούλας – κλαρίνο/φωνήΤάσος Γκέντζης – σαξόφωνοΡάφος Γκέντζης – ακορντεόν/φωνήΜπίλης Μαλεγκάνος – νταούλι/snareΚάμερα/μοντάζ: Παναγιώτης ΑσναήςYoutube channel:https://www.youtube.com/channel/UCKwZhJyaz7LNLEM6eUMc1CQ?view_as=subscriber

Gepostet von Banda Entopica am Freitag, 19. April 2019

Από το Γραφείο Τύπου